U kunt bij ons terecht voor hypotheken, verzekeringen, belastingen, makelaardij en leningen. Wij dragen zorg voor een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. U kunt hier voor een van onze diensten een adviesgesprek aanvragen.

Annuïteitenhypotheek

Bij een annuïteitenhypotheek is het maandbedrag gelijkblijvend. Het maandbedrag bestaat uit een samenstelling van rente en aflossing. Zolang de rente gelijk blijft, blijft ook de bruto maandlast gelijk. Per maand verandert echter wel de samenstelling rente en aflossing. Elke volgende maand wordt er iets minder rente betaald en wordt dit aangevuld met iets meer aflossing zodat het totale maandbedrag gelijk blijft.  

Hypotheekrente (mits de hypotheek gebruikt is voor de eigen woning) is fiscaal aftrekbaar. Aflossing is niet fiscaal aftrekbaar. Omdat er gedurende de looptijd van een annuïteitenhypotheek steeds minder rente en steeds meer aflossing wordt betaald, zal dus de belastingteruggaaf steeds kleiner worden. Zolang de rente gelijk blijft zal dus het bruto maandbedrag gelijk blijven, maar het netto maandbedrag zal elke maand iets toenemen omdat de belastingteruggaaf elke maand iets kleiner wordt. 

De annuïteitenhypotheek is vooral geschikt voor starters en mensen die in de toekomst een inkomstengroei verwachten. Dit omdat de aanvangslasten relatief laag zijn omdat in het begin er nog sprake is van een hoge teruggaaf van de hypotheekrente. Tevens is de annuïteitenhypotheek (vooral voor starters) nog een van de enige hypotheekvormen welke fiscaal zijn toegestaan. 
Annuïteit = Aflossing + rente over de restschuld. Annuïteit blijft tijdens de looptijd gelijk.
Vuistregel is dat op ongeveer de helft van de looptijd een derde van de lening is afgelost. Op twee derde van de looptijd is ongeveer de helft van de looptijd afgelost. Daarna gaat de aflossing heel snel.