U kunt bij ons terecht voor hypotheken, verzekeringen, belastingen, makelaardij en leningen. Wij dragen zorg voor een hoge kwaliteit en betrouwbaarheid. U kunt hier voor een van onze diensten een adviesgesprek aanvragen.

Het verbouwen van je huis kun je op verschillende manieren financieren. Hieronder zie je de mogelijkheden:

Spaargeld

Voor de hand liggende optie alleen met de lage hypotheekrente van nu is misschien spaargeld investeren niet zo n goede optie. Immers; u mag de rente aftrekken als u geld leen voor een verbouwing.

Tweede hypotheek

U kunt ook een tweede hypotheek afsluiten. Wanneer u een tweede hypotheek afsluit moet u wel naar de notaris en meestal moet men ook een taxatierapport laten opstellen en die kosten komen er dan ook bij. En moet je afhankelijke van de hoogte van de tweede hypotheek ook advieskosten betalen maar sowieso bemiddelingskosten.

Hogere inschrijving

Is er sprake van een hogere inschrijving op uw hypotheek, dan kunt u onderhands uw hypotheek verhogen en hoeft u niet naar de notaris. De kosten die genoemd zijn bij het afsluiten van een tweede hypotheek zijn ook hier van toepassing. Uiteraard wordt wel gekeken of u op basis van uw huidig inkomen en waarde woning het gewenste bedrag kunt lenen. Dit geldt ook bij het aanvragen van een tweede hypotheek. Die criteria zijn hetzelfde.

Hypotheek oversluiten

Dit kan ook een optie zijn omdat u dan meteen kunt profiteren van een lagere rente. Echter; een hypotheek oversluiten brengt wel meer kosten met zich mee. Dus er moet uitgerekend worden welke optie per saldo beter is/voordeliger is.

Krediet (consumptief)

Dit wordt vaak gedaan, wanneer er maar een relatief klein bedrag wordt geleend voor een verbouwing. Want bij het afsluiten van een krediet heb je niet te maken met notariskosten, taxatiekosten of advies en bemiddelingskosten.